torstai 25. elokuuta 2016

Hyvä tee on riittävä tekosyy

Kyllä, arvasit oikein, olen teen ystävä, välillä jopa teehifistelijä. Avaan jokaisen päiväni reilun puolen litran pannullisella haudutettua teetä. Yleensä se on mustaa, ehkä nepalilaista Maharadza Hilliä tai Shakiraa, ehkä intialaista Temiä, joskus darjeelingiä. Viime aikoina aamuteeksi noussut myös Smoky Earl Grey eli Lapsang Soupchongin ja earl greyn sekoitus. Viime aikojen suosikkeihini aamuteenä on kuulunut jyväskyläläisestä Teeleidistä ostettu Inkivääri Sencha, yksinkertainen yhdistelmä japanilaista vihreää senchaa, luonnollista inkivääriä ja bergamottiöljyä.

Jos mahdollista, juon nimenomaan haudutettua teetä. Pussiteehen turvaudun ainoastaan kahviloissa, tosin entistä useammin ainakin pääkaupunkiseudun ja Tampereen kahviloissa on alkanut saada haudutettuakin teetä. Helsingistä suosittelen aina Thehuonetta, sen valikoima ja palvelualttius on ylivoimainen, mutta kokemusta on myös mm. Annankadun Demmersistä ja Kluuvin kauppakeskuksen Chayasta. Tulen palaamaan niihin myöhemmissä päivityksissäni. Tampereelta suosittelen etenkin Kahvila Runoa, paitsi teevalikoimansa mutta myös tunnelmansa ja miljöönsä takia. Muista kaupungista voi kehua esimerkiksi Oulun Kofeiinikomppaniaa ja Rovaniemen Mandragoraa, josta minulla on kokemusta verkkokaupan kautta.

Vaikka olenkin melkoinen teehifistelijä, moni luulee, että se tarkoittaa, etten juo lainkaan kahvia. Kyllä juon, ainakin kupillisen päivässä. Mieluiten tummapaahtoista. Halpa vaaleapaahtoinen ajaa asiansa, eli tyydyttää kofeiinintarpeen, mutta harvoin sitä pääsee hyvänmakuiseksi kehumaan.

Tässä blogissa yritän valottaa teeintoni taustoja, kertoa suosikkimerkeistäni ja -tiloistani, antaa vinkkiä teenhaudutukseen, kertoa kivoista teeuutuuksista ja niin edelleen. Toivottavasti voin antaa satunnaisille verkossa matkaileville vinkkejä teestä nautiskelun maailmaan. Pysy siis linjoilla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti